מארק ריזק

דמי תווך למתווך לאחר כניסה לדירה

שלום רב! אני משכיר דירה כבר שנתים דרך תווך ושלמתי לו דמי תווך בכניסה לדירה עכשיו בשנה שלישית המתווך מבקש ממני תשלום דמי תווך חצי חודש ולטענתו אני צריך לשלם כל שנה דמי תווך לפי חוק 5% משכירות שנתית. האם זה נכון לפי החוק לשלם דמי תווך כל חידוש חוזה או רק בכניסה לדירה?

שגיא בכור, עו"ד

שלום רב הכל תלוי בחוזה שנחתם ביניכם. אם מצויין מפורשות נושא העמלה בשנה שלישית, אזי יש חובת תשלום. אם אין התייחסות אזי אין חובת תשלום. בהצלחה רבה,