עמית יואל

האם עלי לשלם דמי תיווך

שלום רב, לפני 3 שנים חתמתי על הסכם תיווך השכרה/ קניה (ללא הגבלת זמן)של דירה בבעלות אדם בשם יצחק. אכן שכרתי את הדירה ושילמתי למתווך את שכרו . כיום, בעל הדירה המקורי של הדירה (יצחק) שהשכרתי נפטר וכעת הדירה עברה בירושה לבנו. האם כעת לאחר שקניתי את הדירה (מהיורש של יצחק) עלי לשלם דמי תיווך עדיין לאותו מתווך שהראה לי את הדירה לפני 3 שנים(כשבעל הדירה היה אחר) ? אציין כי מאז ועד עתה לא היה לי שום קשר ישיר או עקיף עם המתווך. מאחר והדירה עברה בעלות לבנו של הנפטר האם הסכם התיווך עדיין רלוונטי מלפני 3 שנים? אודה לתשובה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הדבר תלוי בנוסח ההסכם שנחתם בין הצדדים, אך לאחר 3 שנים עם בעל בית אחר ועסקה אחרת (רכישה מול השכרה) יש שיקולים כבדי משקל מלשלם שוב דמי תיווך. ממליץ להתייעץ עם עו"ד באופן פרטני ככל והמתווך יעמוד על בקשתו. בהצלחה רבה,