שמעון ולדמן

האם המתווך זכאי לתשלום מהמוכר אם הקונה ביטל את העסקה ולא קיבל מהקונה ולו שקל אחד.

נחתמה עסקת תיווך עם מתווך, בתקופת ההתחייבות הובא קונה ונחתם עימו חוזה מכירה אצל עו"ד , לאחר החתימה קיבל המתווך את שכרו אולם לאחר מספר ימים ביטל הקונה את רצונו לרכוש את הדירה , המתווך מסרב להחזיר את השיק שניתן לו , למרות שהקונה לא שילם למוכר במעמד החוזה כלל , האם יש לי אפשרות לבטל חוקית את השיק.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כל עוד לא נקבע אחרת בהסכם התיווך בין הצדדים, המתווך זכאי לשכרו. הזכאות לשכר טרחתו קמה עם חתימת החוזה אפילו אם הוא בוטל לאחר מכן. אפשר לפנות אליו ולבקשו להחזיר את השכר תמורת התחייבות למכור רק דרכו וכו'. בהצלחה,