מילי

רכישת דירה דרך מתווך ללא עיסקה חתומה

קניתי דירה דרך מתווך אולם מעולם לא חתמתי איתו על חוזה של דמי תיווך. מה שקרה בפועל הוא שאחותי ראתה נכס (שלא היה בבלעדיות כלשהיא) שהמתווך הביא אותה לראות, היא חתמה לו על התחייבות לדמי תיווך . אולם בסופו של דבר אני נכנסתי לעיסקה ואהבתי את הדירה ואני זו שקניתי את הדירה. הם טענו שמכיוון שהגעתי לדירה דרכם גם ללא הסכם מולם אני מחוייבת לדמי תיווך. שילמתי להם דמי תיווך לאחר שהסכמנו עליהם. אולם נודע לי עכשו כי למרות שהמתווך היה גורם יעיל לסגירת העיסקה, לי באופן אישי לא היה שום לוזה התייבות מולם. האם זה היה חוקי שהם גבו ממני דמי תיווך ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב השאלה איך את הגעת לנכס? האם דרך אחותך שעדכנה אותך על הדירה? אם כן את מחויבת בדמי התיווך, שהרי המתווך יצר את הקשר בין הקונה למוכר. אם לא הגעת לנכס דרך אחותך, מדוע שילמת דמי תיווך? עכשיו תצטרכי לתבוע אותם חזרה, דבר שהינו קשה יותר, כי נטל ההוכחה עלייך. בהצלחה,