אביבה

רכיבה על אופנוע שטח עם רישיון על קטנוע

שלום רב הבן שלי בן 18 יש לו רישיון על אופנוע ויש לחבר שלו אופנוע שטח שאיתו הוא רוכב בשטח של המושב שלנו ולא יוצא ממנו. הוא מחליק ונופל מהאופנוע לפעמים ועד כמה שידוע לי אין לו ביטוח על תאונות עם האופנוע הזה כי הרישיון שלו הוא על קטנוע אבל אולי אני טועה. האם לעובדה שיש לו רישיון לקטנוע אבל הוא רוכב על אופנוע שטח יכולה להיות בעיה אם חלילה יעשה תאונה? האם יש ביטוח מיוחד שהוא צריך לעשות במקרה של תאונה עם האופנוע שטח?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נמרוד ברקוביץ

אביבה שלום, סבורני כי את קצת מתבלבלת בין ביטוח חובה לבין ביטוח תאונות אישיות. ביטוח חובה - קיימת חשיבות לסוג הרישיון שקיים לנוהג בכל הקשור לכיסוי הביטוחי. ביטוח תאונות אישיות - אין רלוונטיות לסוג הרישיון, ובמידה ובנך נפגע כתוצאה מתאונה - יהא זכאי לפיצוי מכוח הפוליסה. יחד עם זאת, חשוב להדגיש ולציין כי קיימות פוליסות תאונות אישיות אשר קיים בהן חריג ל"רכב דו גלגלי" ( אופנועים וקטנועים) בעת רכישת הביטוח ניתן לרכוש, תמורת פרמיה נוספת, ביטול של החריג הזה. בנוסף, קיימות פוליסות תאונות אישיות שמחריגות "פעולה שאינה חוקית" - ולפיכך יכול וחברת הביטוח תטען כי נהיגה ללא רישיון הינה פעולה לא חוקית ולכן לא מכוסה. לסיכום - במידה וידוע כי אדם מסוים נוסע על רכב דו גלגלי, חשוב לבדוק כי הפוליסה מכסה גם תאונות מסוג זה, וכי נרכש כיסוי זה במפורש.