אלון

בניה בנים ממשיכים והתנגדות פתיחת שכונה שקרקעותיה כבר הופשרו

שלום לכולם, מקווה שאני כותב בפורום הנכון, בקיבוץ בו אני מתגורר עם משפחתי (בדירה שכורה לא כחברים) לפני כ5 שנים הפשיר המנהל שני איזורים שיועדו לבניית שתי שכונות חדשות. שכונה אחת "המערבית" שיועדה ל"בנים ממשיכים" ושכונה שניה "שלב ג" פתוחה לכל אותם זוגות שרוצים לעבור לבנות את בייתם. אסיפה של חברי האגש"ח (רק חברי קיבוץ) חידדה ש"השכונה המערבית" תיהיה פתוחה אך ורק למי שכבר חבר קיבוץ ורוצה לשדרג בית, או לבני חברי קיבוץ שרוצים לחזור ולהתגורר בקיבוץ. באחת מאותן אספות הוחלט גם לדחות על סף את התחלת "שלב ג" בטענות שונות ומשונות שמקורן באינטרסים פנימיים ותו לא, למרות שמבחינת המנהל מחר בבוקר הדחפורים כבר יכולים להתחיל לעבוד ! שאלותי: 1) האם יכולים למנוע ממני לרכוש קרקע ולבנות את ביתי ב"שכונה המערבית" (בנים ממשיכים) ? 2) האם באמת יכולים הם למנוע את "שלב ג" ? תודה לכולם

עו"ד רגב אלקיים

אלון שלום בעיקרון, רשות מקרקעי ישראל (לשעבר המנהל) לא מתערבת בהחלטות אגודות שיתופיות שנתקבלו כדין. הנני מציע כי תפנה לרשות מקרקעי ישראל לבקש העתקים מהסכמי ההתקשרות מול האגודה, תצרף את החלטות האגודה ותפנה לעו"ד המתמחה בתחום הקיבוצים שיבדוק האם ההחלטות נתקבלו כדין ובהתאם להוראות רמ"י? ואם לא היתה אפליה? בברכה, רגב אלקיים, עו"ד