דינה

פנסיה לחבר קיבוץ עולה

שלום. אבא שלי חבר קיבוץ מאז 1991, אז עלינו ארצה. בעוד שנה הוא אמור לצאת לפנסיה. הקיבוץ מופרט. לאחרונה נמסר לו מגופי הקיבוץ שהפנסיה שלו תחושב לפי שנות עבודתו בקיבוץ ולא תהיה שווה לזו של בני גילו הוותיקים ממנו. כאשר הורי הגיעו לקיבוץ נאמר להם שיקבלו את כל הזכויות שמקבלים בני גילם למרות שהם חדשים בקיבוץ (אמנם אז הקיבוץ עוד לא היה מופרט). האם זו החלטה שהקיבוץ יכול לקבל, על אף התנאים שבהם התקבלו הורי לחברות? עוד דבר הוא שאבי אלמן ולא מקבל שום קיצבה עבור שנות עבודתה של אמי בקיבוץ. האם אבי זכאי לקבל פנסיה כשל חברים בני גילו בקיבוץ?

עו"ד רגב אלקיים

דינה שלום עלייך לעיין בתקנון הקיבוץ ובהחלטות האסיפה לעניין הפנסיה. כמו כן, עלייך לבדוק את חישוב הפנסיה לחברים שנקלטו בקיבוץ בדומה לאביך ולהשוות. ככל ויש ברשותך מסמך לעניין התחיבות הקיבוץ בעת קליטת אביך, עלייך לפנות למזכירות עם ההתחייבות ולבקש כי הקיבוץ יעמוד בהתחייבות. בברכה, רגב אלקיים, עו"ד