מ"ר

גירושין בין בני זוג חברי אגודה

האם בני זוג בעלי זכויות משותפות בנחלה, יכולים להתגרש אך להמשיך להתגורר בשני בתים בנחלה? 1. האם ניתן להתגרש ברבנות ( למרות הקרבה במגורים המוגדרים יחדיו כאותה נחלה)? 2. כיצד רמ"י מתייחס לכך? לאחר עצימת עיניים של אחד מבני הזוג, האם הזכויות יועברו כמו זוג רגיל? מה יהיה מעמדם של בני זוג חדשים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

לאחר שבני הזוז רשומים כחברים בנחלה זכותם נשמרת להם , המשך חברותם במושב וזכותם בנחלה נקבעת בניהם בהסדר הגירושין שכתבו. כל עוד לא נקבע אחרת לא רשאי רמ"י לתבוע מי מהם לעזוב את הנחלה