תומר

שאלה בנוגע למיסים ואפשרויות בבית במושב

אני מעוניין לרכוש משק שמכיל 2 בתים במושב. סה"כ השטח הינו 10 דונם. חלקו עבור מגורים, חלקו עבור חקלאות וחלקו עבור לולים שכרגע לא פעילים. בהסתכלות נדלנית על עסקה זו' מה עליי לדעת ולקחת בחשבון מבחינת - מיסים? אפשרות להשכרה כיחידות/מחסנים וכו'? מהבנתי אין מדובר בשטח רגיל שבו ברמת העיקרון אפשר לבצע כל מה שארצה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

ראשית יש לאבחן בין החלקות השונות במשק, (חלקה א' וכו ) על פי מפת המושב, ניתן לראות את התוכנית באתר רשות מקרקעי ישראל. שנית יש לבחון את השימושים האפשריים , על פי תקנון התוכנית, מתקנון התוכנית ניתן ללמוד מהו השימוש האפשרי לכל מבנה. כעקרון מבנים חקלאיים לא ישמשו למגורים אלא לפעילות חקלאית. לעניין המיסים בעת רכישה אתה צפוי לשלם מס רכישה, ניתן להעריך את המס באתר רשות המיסים , בעזרת סימולטור באתר.