גולן

פנסיה בקיבוץ בזמן גמר חשבון עם הקיבוץ

שלום רב, אני גר בקיבוץ שיתופי. ורוצה לעזוב. הקיבוץ טוען שזכויות הפנסיה שנצברו בתוכנית הפנסיה מטעם הקיבוץ הם של הקיבוץ. ואני צריך לשלם את הכספים האלו לקיבוץ כשאני עוזב. לקופה הופרשו כספים מהתקופה בה עבדתי בקיבוץ וגם בתקופה שבה עבדתי מחוץ לקיבוץ. האם הקיבוץ צודק? האם אני צריך לשלם כספים אלו לקיבוץ כשאני עוזב אותו? מה עם הזכויות שלי לפנסיה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

ערב טוב, בכל מקרה עובד זכאי לתשלומי פנסיה. המענה לשאלותיך מצוי בבדיקת התשלומים ששולמו והסכם הפנסיה עלי הנך חתום , צריך לבדוק את ההסכמים והתשלומים ולבדוק זכאותך.