עפרה בק תירוש

סרוב יור הועד לתת לשוכרת אישור מגורים במושב

לפני חודש השכרתי בית במושב דבורה לגרושה עם 2 ילדים. על מנת להעביר רישום בתי ספר היא זקוקה להעביר כתובת. במשרד הפנים דורשים אישור ועד מושב על מגורים במקום. השוכרת ניגשה למזכירות לבקש המכתב ופקידת המושב סרבה להעביר הבקשה לועד בתואנת 'חצופה...פושעת...ועוד'. בהמשך יור הועד איים בטלפון להוציא מכתב המחייב אותי לגור בבית ואם לא אוצא מהאגודה. נכון לעכשיו הועד עדיין מסרב לאשר לשוכרת מגורים במושב והיא לא יכולה להעביר ילדיה לבתיספר מקומיים

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

הבעיה המוצגת בשאלתך הינה אפליית השוכרת, בניגוד לחוק ולפסיקה בישראל. לא ברורה הסיבה מדוע מסרבים בוועד המושב לאשר לך להשכיר את הדירה. סוגיה זו נדרש לברר. לצורך העתקת מגורים במשרד הפנים, צריך להמציא להם את הסכם השכירות, ככל ולא תסתייעי אפשר לפנות לבית משפט בבקשה לסעד הצהרתי כי השוכרת מתגוררת במושב ויאלץ את הוועד ומשרד הפנים להתייחס אליה בהתאם. בהצלחה