מיכאל

יזם ״שקט״ ברק דניאלי דני

האם יזם יכול להיות מוגדר שקט??? יש יזם שרכש כאן במושב בני ציון 2 בתי משק באחד מהם זה כביכול משרד והשני בית והוא מוגדר כיזם שקט האם יזם אמור להיות ״שקט״ מוחבא ? או חייב לפי חוק להיות חשוף ? שואל כי כל המתחמים שלו מוקפים בגדרות גבוהות חומות , שמירה אבטחה סיורים למה ״ יזם שקט״ ברק דניאלי מקיף עצמו בגדרות זה משהו שמגדיר אותו בסיכון ? האם בית שהופך למשרד המכיל בתוכו פעילות עסקית לא אמור להיות מסודר מול היישוב? תודה מיכאל

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

נושא שאלתך מחולק לשנייה ראשית ניהול עסק בשטח נחלה, וכזה הוא מחויב הסדרה כלפי המינהל, שם ישנם תקנות ברורות לסוגי העסקים המותרים, בשטח הנחלה והם חוסים תחת הכותרת פל"ח , שנית הצורך של השכן להקיף עצמו בגדרות וחומות, ככל ומתנהלת שם פעילות חוקית, והבניה בהיתרים, אין חוק האוסר על בעל נחלה לגדר את נחלתו, מי באופן דקורטיבי ומי באמצעות חומות, אלא אם כן הן נבנו בניגוד להיתרי בניה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

שאלתך המשפטית אמורה להתמקד בסוג השימוש בנחלות שנרכשו. נושא זה אמור להיות מוסדר, בשינוי יעוד הנחלה, מול ועד האגודה החקלאית והמינהל. סיורים ואבטחה, סביב הנחלה מעידים כי , לבעל הנחלה עניינים שחשוב להם להסתיר.