מירב לביא

לפי מה מחשבים מיסי ישוב

אני מתגוררת בישוב צופים, משלמת ארנונה לפי גודל נכס וזה בסדר. מסתבר כי בישוב טוענים כי גם מיסי ישוב מחושבים לפי גודל נכס, מה שלא נשמע הגיוני. הרי משלמים עבור: גינון, שמירה, חשמל, מזכירות...מה קשור גודל הנכס? אני שואלת כי אני שוכרת שם בית ויש למטה יחידת דיור אשר מתגוררים בה, מדוע זה לא מתחלק חצי חצי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

בעייתך המשפטית הינה אופן חישוב מיסי הישוב. אמנם מיסי הישוב משולמים כיום ביחד עם הארנונה, אך אופן חישוב המס נקבע , כנגזרת של המס המוניציפאלי , על ידי הוועד המוניציפאלי באישור המועצה. מס זה לא , אמור להיות מחושב לפי גודל הנכס, אך על מנת לברר את אופן חישוב המס צריך לבדוק ברשות המקומית שם מתקבלת ההחלטה הסופית. גם דיירי יחידת הדיור למטה צריכים לשלם ארנונה ומיסי מושב, על אף שבדרך כלל זו לא יחידה נפרדת ולעתים גם בנויה בניגוד לחוק.