דנה

צילום חוץ

שלום. אני מעוניינת להכין סרט תדמית למרפאה כדי לפרסם אותו באינטרנט. בניתי תסריט הכולל צילום בחוץ של אנשים ופעילויות כמו פילטיס ורכיבה על אופניים. שאלתי היא כזו, האם מותר לצלם עוברי אורח? האם צריך אישור לצלם בחוץ בכללי? תודה רבה מראש,דנה.

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

דנה שלום רב, ככלל אין כל מניעה לצלם בחוץ!! אלא אם צילום החוץ מתמקד במיקום מסוים או במקום מסוים (פרטי). אין מניעה לצילום בחוץ שהרקע או המקום המצולםפ הינו ציבורי ובלבד שמטרת הצילום איננה לפגוע באותו מקום ציבורי מצולם. באשר לעוברי אורח - לדעתי וזו דעתי בלבד..אין מניעה לצלם עוברי אורח כל עוד אין התמקדות באדם מסוים! עוברי אורח כשמם כן הם!!! הם מצויים באותו מקום באופן זמני למדי כשאין כל כוונה להתעשר על גבה או לעשות שימוש בדמותם או במראה שלהם לצורך קידום מסחרי כזה או אחר. כל עוד מגשמים את המטרה הזו - לא אמורה להיות בעיה! שאלתי אליך - מי מתכוון לבצע את פעילות הפליטיס או רכיבת האופניים? זה נראה לי התמקדות מכוונת ברוכבי אופניים או באנשים המצבעים תרגילי פילאטיס...האם זה נכון?