כוכבה

שכן מתנגד לפתיחת העסק שלי

אני גרה בבית פרטי ואני מעוניינת לפתוח בחצר מעין מאפייה לממכר מאפים וסנדוויצ'ים. התחלתי לבנות על מבנה שכבר היה לנו בחצר מבנה חדש לעסק. השכן שלי החליט שהוא מתנגד לזה ולא רוצה שיתאפשר ללקוחות לבוא ולקנות שם כי הוא מפחד שהם יהרסו את השקט ויפריעו לאיכות החיים שלו. אם אני משיגה את האישורים שלהם אני זקוקה האם הוא יכול ל"שים לי רגליים" בכל זאת ולהרוס את הסיכוי שלי להקים את העסק? ועוד דבר, לאיזה אישורים אני זקוקה?

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

כוכבה שלום רב, עליך לקבל רישיון לפתיחת עסק. בדר"כ כדי לקבל את רישיון העסק יש לעמוד במס' תנאים שהרשות המקומית קובעת (אישור מכבי אש, אישור משרד הבריאות וכד') אך לפני שאנו עוסקים בעסק עצמו חושב להבהיר - היות ואת מבקשת לפתוח עסק במקום שאינו מיועד לעסקים אלא למגורים, יש להתחיל תהליך של בקשה לשימוש חורג. את הבקשה יש להגיש לועדת התכנון והבנייה המקומית. רצוי מאוד לקבל ליווי משפטי. רק לאחר שיתירו את השימוש החורג (כלומר, חורג מיעוד של מגורים ליעוד מסחרי - עסקי) ניתן יהא להתפנות להוצאת רישיון עסק. אגב, השכן שלך יכול להתנגד לבקשתך לשימוש חורג!! על כן רצוי להגיע איתו להסכמה מאחר והתנגדותו יכולה להתקבל.. מכל מקום מדובר בנושא משפטי שיש לקבל עליו ייעוץ מעמיק ויסודי. בהצלחה, עו"ד גיא הרשקוביץ