רן

הקמת שותפות

חבריי ואני רוצים להקים שותפות. מהם הפרטים החשובים שעלינו לכול בהסכם?

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

רן שלום רב, ראשית, בהצלחה! שנית, רצוי לפנות לעו"ד שיערוך עבורכם את הסכם השותפות. יש נושאים שמתייחסים אליהם בהסכם בהתאם לסוג העסק/השותפות. לגבי נושאים כלליים: זכויות השותפים. חובות השותפים. השקעות השותפים. החזרי השקעות. תחומי אחריות של כל אחד מהשותפים. האם יש שותפים ש"קטים". תנאי העסקה של השותפים העובדים בעסק.(עריכת הסכמי העסקה) יש ליצור הפרדה בין מעמד של שותף כשותף לבין מעמד שלו כעובד לרבות זכויות שהוא זכאי לקבל (תנאי שכר) וחובותיו כעובד לשותפותתנאי עבודה, שעות עובדה, ימי עבודהף חופשות וכד'). מנגנון פירוק שותפות. שותפות רשומה או לא רשומה? אולי עדיף חברה בע"מ? (התייעצות עם רו"ח) רשימת הנשואים איננה סגורה וכל הסכם לנסיבותיו. שמחתי לעמוד לעזרתך, גיא השרקוביץ, עו"ד