גילה

דרישה משותף לסגור את העסק לפני תום מועד ההשכרה

שלום, אנו 2 חברות שפתחנו עסק ללא חוזה כתוב ביננו, אך הסכמה ביננו לגבי העסק משותפת עד 1.13, נכון לעכשיו השותפה החליטה ודורשת לסגור את העסק ב - 6.8 , מהן זכוייותי על פי חוק,, מהן חובותיה . אודה על התשובה וערב טוב

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

גילה בוקר טוב, גם כשאין הסכם שותפות בכתב, אני מניח שקיימות הסכמות בע"פ, כמו ההסכמה על תאריך יעד לשותפות! על כן, ככל שאין מחלוקת על תאריך היעד (ינואר 2013) מחובתה של השותפה לבצע את המוסכם. יחד עם זאת, מתוכן פנייתך אינני מבין מה יהא הנזק (אם בכלל) מסגירת השותפות כרגע? בנוסף, יש לך זכות לדרוש ממנה לנסות ולהביא שותף/ה במקומה אשר תתאים לך ותקבל את תנאי השותפות (והפעם אני ממליץ בחום על הסכם). יש לך זכות לדרוש ממנה לחלוק את החובות הקיימים! ורשימת הזכויות והחובות איננה רשימה סגורה! כל מקרה לגופו ועל מנת לדעת על זכויות / חובות נוספים, אזדקק למידע מלא אודות העסק. את מוזמנת לפנות אלי ישירות למייל! בברכה, גיא הרשקוביץ, עו"ד