אלדד

פעילות עסקית של שכיר

גיא ערב טוב, אני עובד כשכיר בחברת אבטחה ומעוניין לפתוח במקביל פעילות עסקית כעצמאי באתר אינטרנט באנגלית. האם בכלל אפשרי? למי צריך לדווח?

עו"ד גיא הרשקוביץ מנהל

שלום אלדד, ראשית עליך לוודא כי על פי תנאי העסקתך במקום עבודתך הנוכחי יש באפשרותך לעבוד במקביל כעצמאי. במידה ואין מניעה לעשות כן, עבודה כשכיר וכעצמאי במקביל אפשרית על פי חוק. עליך לפתוח עסק באופן מסודר ועל פי פרוצדורות שונות הקבועות בחוק. הליך פתיחת העסק תלוי כמובן בסוג העסק שברצונך לפתוח. הנך מוזמן לפרט יותר בעניין האתר ואוכל להשיב לך ביתר פירוט בעניין זה.