מיכאל

הקמת חברה חדשה עם שותף

האם כדאי כבר בהסכם השותפות ביני ובין שותף שלי להקמת עסק- לרשום מתי כל אחד יכול לפרק את החברה, האם זה אפשרי מבחינת החוק, מה יקרה אם זה יגרום רק לבעיות ביננו

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

מיכאל שלום ובוקר טוב, ככלל, כל מה שמוסכם מראש הוא תמיד יותר טוב ועשוי להקטין את הסיכון למחלוקות בעתיד. לכן כאשר נכנסים לשותפות יש לערוך הסכם מקיף, יסודי ומפורט שמפרט את כל האופציות והתרחישים, גם אלו הפחות טובים ורק כך נערכים היטב לכל מצב. לשאלתך, לגבי פירוק חברה ישנם כמה מסלולים, והם קבועים בפקודת החברות, ובכל זאת אני יחזור לתחילת תשובתי, החשש כי זה יגרום לבעיות ביניכם אינו חשש שצריך להניע מעשיית הסכם טוב ומפורט ודווקא שם נמדד השותף בהבנתו את הצורך בחשיבה על הפרטים הקטנים. מוצע להיוועץ עם עו"ד הבקיא בעריכת הסכמי שותפות וליווי שותפויות, לצורך עריכת ההסכם ובטרם הכניסה לשותפות. מומלץ לפנות למשרדנו להמשך פרטים ובדיקה בדרכים המקובלות