לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
moshe

השפעת מעקב אחר אשה בוגדת בתביעת מזונות

שלום לפני שלש שנים גיליתי שאשתי בגדה בי. מאז ניסיתי כמה פעמים להטמין לה ברכב מכשיר הקלטה זעיר. בפעם האחרונה היא תפסה את המכשיר. כעת היא הגישה נגדי תביעת מזונות. שאלתי האם ההקלטות שביצעתי ברכבה יכולות להשפיע במשפט מאחר וזו בעצם תביעת מזונות? האם השופט יכול לחייב אותי על כך הגם שזה לא מושא התביעה? עד כמה יש לזה משקל בהתחשב בזה שמדובר בבעל נבגד ואישה שהיא מכורה למין?

חיים פנחס (שוגון)

משה ההקלטה ,בנסיבות שבוצעה עפ"י דבריך, מהווה עבירה על חוק האזנת סתר כך שבוודאות אין בה כדי לעזור לך אלא רק לסבך אותך עם החוק מותר להקליט רק אם אתה נוכח בשיחה או שותף לשיחה (שיחות טלפון) בכל סיטואציה אחרת מדובר בהאזנת סתר. בנוסף גם שמיעה של הקלטה שהושגה בהאזנת סתר שלא כחוק היא עבירה על חוק האזנת סתר כך שלא ניתן להשתמש בהקלטות ועצם האזנה לחומרים שהוקלטו היא אסורה. כל האמור לעיל חל גם על בני זוג, בעבר הרחוק, חוק האזנת סתר החריג את עניין בני זוג אך כיום אדם המקליט את בן/בת זוגו ע"י האזנת סתר עובר על החוק

משה

תודה על המענה כמובן זה היה צעד נואש בזמן מצוקה של בעל נבגד ולפעמים ספורות בלבד. שאלה נוספת היא .אישתי שכאמור בגדה בי חדרה לקבצים שלי במחשב והעתיקה משם כל מיני דברים כולל חלק מההקלטות. האם זה חוקי שהיא תעשה שימוש בהקלטות האלה שהושגו תוך כדי חדירה לקבצי המחשב שלי ללא רשות . האם זה יהיה קביל בבית משפט??? שוב תודה מראש.

חיים פנחס (שוגון)

אם המחשב בבית ושייך לשניכם, זו בעיה יותר מורכבת אבל אם חדרה לדוא"ל פרטי שמוגן בסיסמא או לפייסבוק, טויטר וכד' המוגנים בססמאות ישנה אפשרות שעברה עבירה על חוק הגנת הפרטיות ואז אין קבילות לחומרים שהושגו תוך כדי ביצוע עבירה כדי להוכיח שנעברה עבירה יש לפנות בתלונה למשטרה שהיא הגוף המוסמך לכך

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חקירות פרטיות