רובי

אפליה בקבלת בונוס

הדירקטוריון החליט על חלוקת בונוסים לעובדים וקבע שהקריטריונים המחייבים יהיו אך ורק ע"פ הערכה מקצועית של העובד בפרמטרים מרכזיים וכי אין לתת משקל לפרמטרים שלא מן המניין. כגון: וותק,קירבה אישית, לחצים וכד' , וכי קיימים 3 דרגות: נמוך, בינוני וגבוה. כמו כן, נקבע שהמועד האחרון לדירוג העובדים הינו: 15/6/12. בתאריך 17/6/12 נקראתי לשיחה בנושא אצל הממונה הישיר. הוא הודיע לי, שבניגוד להערכת העובד שלי שהינה מעל הממוצע( ובעצם בניגוד להנחיות של הדירקטוריון ) הוא החליט לדרג אותי ברמה הנמוכה ביותר , בנימוק שאני הכי פחות וותיק בקבוצת ההשוואה שלי. בחרתי שלא להגיב מיידית , על מ שתגובתי תיהיה שקולה ולאחר יומיים שלחתי אליו מייל שבו אני מציג את הנ"ל ומפציר בו לשנות את החלטתו בנושא ולתת ביטוי הולם לתרומתי לחברה. ביקשתי את תגובתו בכתב ובע"פ. הנימוק שמסר לי מנוגד לחלוטין להחלטות ההנהלה באשר לקריטריונים המחייבים לדרוג לחלוקת הבונוס. כיצד לפעול ? רובי

item.Author מנהל הפורום עו"ד אורית רוזן אור

בונוס הנו מרכיב חשוב בתגמול עובד בחברה והוא מהווה כלי לשימור עובד ולשיפור ביצוע עבודתו באמצעות הגברת המוטיבציה שלו. זו גם דרך להעביר מסרים מהמנהלים לעובדים ביחס לערכי החברה ולעדיפויות שלה בניהול העובדים ומה נדרש מהם. מאחר ומדובר בבונוס המותנה בפרמטרים מקצועיים ואחרים הרי למעשה הבונוס מותנה בשביעות רצון ההנהלה והוא נתון לשיקול דעתה הבלעדי גם אין זה מקובל להתחייב עליו מראש. נכון שיש להתוות מדיניות חלוקת בונוס מובנית ושקופה לעיני העובדים, אך בסופו של דבר מדובר בשיקול הדעת של ההנהלה.

רובי

שלום כפי שכתבתי ההמונה הישיר שלי פעל בניגוד להחלטת ההנהלה הבכירה במקרה שלי. מה אוכל לעשות בנידון ? חג שמח

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משאבי אנוש ושכר