דרישת שכ"ט בדיעבד ולא מראש
שלום רב, לפני מספר חודשים יצרתי קשר עם עו"ד (אני בעצמי עו"ד...) שהינו אביה של מישהי מהמשרד בו אני עובד ושהמליצה לי לטפל דרכו בבקשה להגשת אזרחות ספרדית. המסמכים שלי היו מוכנים מראש, ומה שהייתי צריך ממנו היה להעלות את המסמכים לפלטפורמה האינטרנטית של משרד המשפטים הספרדי כי לא הייתי בטוח שאני אעשה זאת ללא טעויות. לאורך כל הדרך הוא אמר לי שהוא רוצה לעזור ולסייע ושידאג לי , ולא העלה דבר שנוגע לדרישה כספית מצידו, לא כל שכן עריכת הסכם שכר טרחה. היו בינינו התכתבויות וואטסאפ ומספר שיחות טלפון ולמרות שקבענו להיפגש במשרדו זה לא יצא אל הפועל עקב סיבה אישית מצידי.לבסוף אמר לי שייתן לי מספר טלפון של עורכת דין שהוא מכיר מספרד כי הוא בתקופה עמוסה ואין לו זמן לטפל בנושא. פעלתי מולה ידירות ושילמתי לה את שכר הטרחה שדרשה בסך 600 יורו. לאחר מכן קיבלתי במפתיע הודעת ואטסאפ ממנו בה דרש סכום "סימלי" של 1800 שח בתוספת מע"מ, והציג את עורכת הדין הספרדיה כשותפה של משרדו למרות שהיא עצמה אמרה לי שהיא לא קשורה למשרד שלו ומכירה אותו רק היכרות אישית. התכוונתי בכל אופן וגם אמרתי לו באחת משיחות הטלפון בזמן שהעלה את המסמכים בזמנו לפלטפורמה (עבודה של שעה-שעה וחצי) שאני רוצה לתת לו סכום של כמה מאות שקלים כתודה על הזמן שהשקיע בכל זאת. למיטב זכרוני הוא אמר "בסדר" ולא שלל את ההצעה הזו או ביקש סכום אחר. עכשיו הוא מתעקש לקבל את הסכום הזה ואני איני מתכוון לשלם סכום של מעל 2000 שקלים עבור מה שנעשה מצידו. מה עליי לעשות? האם במידה ולא אשלם או שאשלם רק חלק מהסכום יש לו קיעס לתבוע את כל הסכום או אף מעבר?