לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
hanit

הורות משותפת?יש דבר כזה?

שלום רב, שמי חנית מחולון אמא לאורי בן 4 ופרודה מאביו מזה כמעט 4 שנים.לפני קצת יותר משנה בפגישה עם פקיד סעד לא אושר לאב לקחת את בני ללינה מפני שנמצא אלים מבחינה מילולית ואינו שולט בעצמו. לאחר 5 חודשת בפגישה חוזרת ומבלי שום בדיקה השתמש פקיד הסעד בסמכות שניתנה לו ע"י שופטת,ושאינני יודעת אם כבר היתה בתוקף,ואישר לאב לקחת את הילד בכל יום שני ללילנה וכל שבת שניה.בחודשים האחרונים בני מסרב ללכת לישון אצל אביו,אבל אביו סרב לוותר ולקח אותו בכח ובבכי,מבלי להתחשב ברגשותיו.במשך כחצי שנה חזרתי,ביקשתי ואף התחננתי לעו"ס ולפקיד הסעד שמישהו ישוחח עם הילד וייכנס קצת לתמונה.בפעם אחת כשהאבא הגיע לקחת את הילד ,הילד מירר בבכי שאוציא אותו מן האוטו וכך ניסיתי לעשות אלא שהתפתח ויכוח שבעקבותיו האב לקח את הילד למושב הרכב הקדמי ולא היה מוכן לוותר,ישבתי עימו באוטו בכוונה להסביר לו שזה עוול לילד,אך ללא הועיל. מכאן ואילך התקיימה עוד פגישה עם פקיד הסעד שהחליט רק מלשמוע את האב,שאני האמא מפריעה למהלך הקשר של הילד,שלא מעניין מה הילד רוצה,חושב,מרגיש,אם הוא לא הבין שיש לו שני בתים אז עכשיו הוא יבין אחרת,זאת אומרת ,שפקיד הסעד קבע שהאבא יבוא לקחת את הילד ישירות מן הגן,ויישן אצלו בימים א', ג', ואחת לשבועיים האב יוציא מן הגן ועד מוצ"ש בערב.לאבא יש עוד שני ילדים בוגרים מנישואין קודמים,והילד מדבר על אלימות מצד האחים,על מקלחות חמות שאחותו עושה לו,ובשיחה חוזרת עם פקיד הסעד כשהסברתי זאת,הוא ענה לי שהאחריות היא על האב,הסברתי שהאב יוצא לעבוד למרות שהבטיח שישהה בבית עם הילד,ופקיד הסעד פשוט מתעלם ממני,והדבר הפך להיות שהילד מבלה כל יום בבית אחר,זה לא נשמע מציאותי לילד בן 4,שכן הדבר נעשה ללא הסכמתי,וללא החלטה של בית משפט,כשבית משפט קבע בזמנו שהמשמורת היא בידי האמא,תעזרי לי בבקשה,אני פוחדת שהילד חווה הן אלימות פיזית,והן נפשית....

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסדרי ראיה - משמורת, זמני שהות ואבהות