לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאל

התבלטות, שאלות ותהיות בנוגע להסכם הורות משותפת אחרי הכרות דרך אתר להורות משותפת

שלום רב, אמנם דיברנו היום בטל', אך אשמח לקבל תגובות מהפורום אם זה ניתן ואפשרי. אני בת 35 והחלטתי שאינני רוצה לפספס את עיניין האמהות. הכרתי בחור דרך אתר להורות משותפת והחלטנו שאנחנו רוצים ומוכנים להביא ילד/ה. "הבעיות" והויכוחים התחילו כאשר הוא הביא לי חוזה בין 3-4 דפים שלטענתו זה חוזה מוסכם וששלחו לו מאתר מסויים כנראה חוזה שמופץ באינטרנט. רשום שם כל מיני דברים לא ברורים ונראה לי "חוזה חפרי" כזה. נקבע שם דמי משמורת בסך 1,000 ש"ח ולא יודעת למה אבל סכום זה נראה לי ממש מצחיק. כמובן שסכום זה לא כולל גן / מעון / מטפלת אלא רק מחייה. לדעתי בשנה הראשונה בפרט (שנה בה יש הוצאות מרובות), 1,000 ש"ח לא יספיק, למרות שכשעשינו חשבון גס הגענו ל1,600 ש"ל הוצאות כמו (סימילאק, טיטולים, בקבוקים, מוצצים, מגבונים וכו' וכו').....אני כ"כ בלחץ האם בכלל לחתום על הסכם כזה שאין לו בסיס. הוא לא רוצה ללכת לייעוץ אצל עו"ד כי לטענתו הוא כבר היה והוא כבר יודע. הוא לא שלל את העלאת הסכום רק שאראה לו בכתב שבאמת מחייה לילד עולה יותר. אני דרשתי לא פחות מ 1,300 ש"ח כי לדעתי נכנס גם נושאים כמו מים, חשמל ודברים מסוג זה. עלה גם נושא השם של הילד שברצונו לתת שם שני לילד ע"ש אביו (שם נדוש וישן) ובלי קשר גם אבי ז"ל אך עברתי משהו אישי ע"י אבי (המבין יבין) שלא אסכים בשום פנים ואופן לקרוא לילד שלי על שמו. אמנם כשהוא אמר לי זאת לא ידעתי מה לאמר ומה לספר ואמרתי בתמימות שאחשוב על זה. לאחר חודשיים שגיבשתי דיעה ובזמן הזה בנתיים עברנו בדיקות גנטיות, איידס וכו' החלטתי שאין מצב ממש על גופתי המתה אקרא לילד בשם זה גם אם זה כולה שם שני (לדעתי זה גורם פיצול אישיות לילד ושלא נדבר על השם הישן והמיושן). יותר מזה שהוא רוצה לבוא לעו"ד עם ההסכם שקיבל ושרק נסכים ונחתום מול העו"ד שזה בעצם יכול לחסוך לנו כסף. לי נראה מוזר, גם אני לא הייתי רוצה להוציא כמה אלפים אך מדובר בילד ולא "בשק עגבניות" או דירה שאפשר להחליף אם לא מתאים זה לנצח. איך נשמע כל הסיפור ? בגלל שאני טובת לב ודי תמימה אני מפחדת ליפול בפח. אולי עדיף לקנות זרע וזהו ??? אני מעדיפה בהורות משותפת גם כי לילד/ה יהיה אבא וגם מבחינה כלכלית זה עוזר. אני כ"כ בהתלבטויות מה לעשות. בנתיים אני מחכה לתשובה בנושא השם ואם יסכים לוותר על הבקשה שלו מה לעשות, לאן לפנות ? אני יודעת שמדובר בחוזה רציני של כמה וכמה דפים ולא ב 4 דפים וזהו. יש לי דברים נוספים לכתוב מי אמור לקבוע זאת, אנחנו או עו"ד ? אשמח מאד לקבל תגובות. תודה מראש ליאל

מיכל

מניסיון, תשקלי היטב את עניין ההורות המשותפת. לגדל ילד זה דבר מורכב ומסובך וכשיש גבר שאינך מסתדרת איתו ואת חייבת להתחשב בו כי הוא האבא זה הופך את חייך לגיהנום. אפילו שקשה לבד זה עדיף

דורין גלוברמן- קרט, עו"ד ומגשרת

שלום ליאל, מניסיון של עשרות זוגות הסכם להורות משותפת עוזר ומסייע להורים לעתיד להבין ולהפנים את ההשלכות העתידיות הכרוכות בהבאת ילד משותף לעולם. עדיף היום להגיע להסכמות כאשר הצדדים רגועים ומלאי כוונות טובות מאשר לגלות שהפערים גדולים מאוד בין הצדדים לאחר לידת התינוק ולהיגרר לסאגה של תביעות משפטיות. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסדרי ראיה - משמורת, זמני שהות ואבהות