אלון

עזרה דחוף - גניבת זרע על ידי ידידה

אני בן 25 וידידה שלי קרוב ל30. לפני יומיים היא התקשרה אליי והודיעה שהיא בהריון ממני. אנחנו ידידים כבר הרבה שנים אבל שכבנו רק פעם אחת במקרה. מה לעשות, האם היא יכולה לחייב אותי להיות האבא של הילד ולטפל בילד? אני רווק וסטודנט ולא מעוניין בכלל להתחתן איתה ולא מעוניין לגדל עכשיו ילד. איך אפשר לצאת ממצב כזה?

עו"ד הילה בורנשטיין

אלון שלום, מומלץ שתברר האם אתה באמת האבא, דבר שמתבצע באמצעות בדיקה גנטית, אולי ידידתך שכבה עם עוד מישהו. האם לא השתמשת באמצעי מניעה? אם לא, חבל. אם כן השתמשת באמצעי מניעה ובכל זאת ידידתך בהריון צריך לבדוק האם יש יד מכוונת. במידה ויתברר כי אתה אכן האב, ידידתך לא יכולה לחייב אותך לגדל את הילד אך יכולה לתבוע ממך מזונות עבור הילד.