יוני

איך לעשות הסכם להורות משותפת

אני ומכרה החלטנו להביא ילד לעולם ללא נישואין. האם לפי החוק אני חייב לשלם מזונות? ואם כן כמה? מה עוד מומלץ שיהיה בהסכם מלבד כל שקשור למזונות והסדרי ראייה.

עו"ד הילה בורנשטיין

יוני שלום, לפי הדין אב חייב במזונות ילדיו, אף אם הצדדים אינם חיים כבני זוג. מאחר ומדובר באקט שמבוצע מבחירה ובהסכמה אני ממליצה לקבוע גם את גובה המזונות בהסכמה, ולא בכפייה. בהסכם הורות עולים נושאים רבים - החל מבחירת שם לילד, דרך אופי החינוך שיקבל, זכויות ביקור של בני משפחה אחרים ועוד. מומלץ לקבל ייעוץ מקיף ופרטני מעו"ד המתמחה בתחום. שיהיה בהצלחה