דוד בוחריס

מה עם האב קיבל משמורת משותפת (מאז היות הבת בגיל שנה וחצי) מדוע מחוייב במזונות?

קיבלתי משמורת משותפת על ביתי בת השנה וחצי (כיום בת שלוש..9 מדוע עליי לשלם מזונות<

עו"ד הילה בורנשטיין

דוד שלום, אני מניחה ששאלתך היא לאור פסק הדין החדש של בית המשפט העליון לגבי אי תשלום מזונות במשמורת משותפת. חשוב להבין שפסק הדין מתייחס לילדים בגילאי 6-15 ומאחר ובתך היא פעוטה פסק דין זה אינו חל עליה. בנוסף משמורת משותפת אינה מקנה פטור אוטומטי ממזונות אלא בית המשפט בוחן את יחס הכנסות האב והאם ואת מצבו הכלכלי של כל אחד מן הצדדים ובהתאם לכך קובע אם ישולמו מזונות ומה יהיה גובהם. לכן חשוב להבין שבניגוד לרושם שהתקבל משמורת משותפת אינה מקנה פטור אוטומטי ממזונות.