אלון יגאל

הוצאות נילוות והחלטות מהותיות

אני אבא לילד בן 10 וילדה בת 12. בחוזה שנחתם ישנו סעיף שעל שני ההורים לשאת בהוצאות "עלות תנועת נוער וטיולים במסגרתה " הילד היום בן 10 כבר היה בצופים בזמן הגרושים. פתאום בגלל איזה ריב בין ילדים פנימי בקבוצה , מעוניינת האם חד-צדדי להוציא את הילד מתנועת הנוער ולא לשלם, מה גם שיום שלישי של צופים נופל על היום שלה והיא יכולה לעשות בימים שלה "מה שהיא רוצה" לפי מה שהיא אומרת. מהצד שלי אני לא מוכן שהילד יעזוב את הצופים בהסכם הורות משותפת (*לא משמורת משותפת) לאחר הגרושים גם כתוב " החלטות מהותיות הנוגעות לילדים- חינוכם, בריאותם, מקום מגוריהם וכיו"ב, תתקבלנה לאחר התייעצות של שני ההורים ובהסכמה משותפת. " השאלה היא האם השתתפות בתנועת נוער יכולה להחשב כשלעצמה "החלטה מהותית הנוגעת לחינוכם" והאם אני יכול לחייב את הילד להמשיך להשתתף בתנועת נוער בהתאם למה שהיה עוד לפני הגרושים אפילו בימים שהסדרי הראיה נופלים על האם ?

עו"ד הילה בורנשטיין

שלום, אני מציעה לנסות ולהבין מהילד מה רצונו. האם הוא מעוניין להמשיך ורק אמו כופה עליו להפסיק, או שהוא עצמו אינו מעוניין להמשיך ללכת. האם באמת הסיבה היא ריב בקבוצה או שיש סיבה אחרת של האם - לדוגמה קושי בהסעת הילד למקום. לדעתי בית המשפט לא יתייחס לביקור בתנועת נוער כעניין מהותי, אך כמובן הדבר יתברר בבית המשפט. החלטות מהותיות הן לדוגמה מעבר מבית ספר חילוני לדתי, מעבר לעיר אחרת, ניתוח וכיוצ"ב. לטעמי לא כדאי לגרור עניין כזה לבית המשפט, אלא לנסות לפתור את הנושא באמצעות גישור והבנת רצונו של הילד.