קרן

תביעת קרן פנסיה על תגמולים בעקבות אכע בגין שמירת הריון

שלום רב, הנני מורה במקצועי ובתקופת החופש הגדול נאלצתי לשהות בבית בשמירת הריון. ההמלצה על השמירה ניתנה ב 8/8 ע"י רופא נשים שבאותו יום גם הפנה אותי למיון שבו נבדקתי ושוחררתי. ב 16/8 אושפזתי ותבעתי את ביטוח לאומי על שמירת הריון החל מתאריך זה ובמקביל הגשתי תביעה על אכע לקרן הפנסיה.( תביעה. על תגמולים בלבד) הקרן דוחה את תביעתי כיוון שעד תאריך הלידה ( החל מ 16/8) שהייתה ב 13/11 חלפו 90 ימים והם מחייבים 91 יום. האם זה הגיוני שבגלל יום אחד ידחו את תביעתי??? מה גם שההמלצה ניתנה כבר ב 8/8 ( לא הוצאתי מחלה כי הייתי בחופש גדול) כמו כן,בסוף אוגוסט קיימתי שיחה עם נציג קרן הפנסיה שאמר לי שגם אם יהיו לי 86-87 ימים ישלמו לי...האם יש טעם לדרוש לקבל לידיי את ההקלטה? האם ניתן בכלל לעשות משהו? תודה מראש, קרן

אלירן וקנין, עו"ד

שלום קרן, קרן הפנסיה משלמת למי שאיבד כושרו לעבוד בתנאי שאובדן הכושר נמשך מעל 90 יום. עבור חודשים 4,5,6 הם משלמים קצבה כפולה, אך צריך להראות שהיית באכע בתקופה זו. קבלת ההקלטה עם הנציג לא בטוח שתעזור. אלירן וקנין, עו"ד תביעות נזיקין, ביטוח, תאונות, אובדן כושר עבודה ורשלנות רפואית Eliran.va@gmail.com