חן

העברת משכורת מחברה בחו"ל לחשבון בנק בארץ

שלום רב המשכורת שאותה אני אמורה לקבל (בעבודה שאני עדיין לא עובדת בה) אמורה לעבור אליי מהחברה בחו"ל לחשבון שלי בארץ. האם זה חוקי? האם אני אצטרך להצהיר איפשהוא על כך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

חן, שלום רב, המעביד בהחלט רשאי לשלם את משכורתך מחשבון בנק שהוא מחזיק בחו"ל, ואין כאן כל בעיה חוקית. ייתכן שהבנק שלך ידרוש ממך הסבר עבור מה את מקבלת את הכספים מחו"ל – אבל לא יותר. מלבד זה לא תהיה לך כל חובה להצהיר על הכספים (כמובן שאם חלה עלייך חובה להגיש דוח שנתי למס הכנסה עלייך לכלול בדוח את השכר שאת מקבלת).