ינון

השקעה כספית בעסק שמוקם במדינה בה המצב הפוליטי מעורער

שלום רב השקעה כספית בעסק חדש שמוקם במדינה שבה המצב הפוליטי מעורער ומתערער - זה סיכון גדול מדי או שכדאי ללכת על זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ינון, שלום רב, כל השקעה בחו"ל צריכה להיבחן בפירוט, ובאופן שונה מזה שאתה עושה לגבי השקעה בארץ, משום שכמשקיע במדינה זרה אינך מכיר את המדינה, חוקיה, המערכות הפועלות בה, את גורמי הסיכון וכו'. סיכונים פוליטיים, עליהם אתה מדבר, מהווים חלק מהסיכונים שיש לתת עליהם את הדעת, ויש שיטות להתגונן מפניהם, אם כי לא תמיד זה פשוט. כדי לענות על שאלתך באופן ספציפי צריך לקבל, כמובן, את כל הנתונים – המדינה המדוברת, טיב ההשקעה, היקפה, הפעילות הצפויה של העסק, אם יש שותפים מיהם, ועוד שאלות שיעלו מהנתונים שתיתן. אני מציע לך לקבל ייעוץ ממומחה לפעילות בינלאומית לפני שאתה מתחייב להשקעה, וזו הייתה עצתי גם אם לא היה מדובר במצב פוליטי מעורער.