חימי

תביעה של חברת שירותי מחשבים בהודו על גבייה חריגה של כ.א.

חברה בהודו שמעניקה שירותי הגנת סייבר למחשבים פרטיים באופן בינלאומי (שליטה מרחוק) הציעה לי את שירותיה תמורת 199$. מסרתי את פרטי האשראי אך גיליתי שהכרטיס חוייב ביותר. בבקשתי אליהם לקבל החזר כל פעם קיבלתי ״חיוב״ של סכום נוסף במקום ״החזר״. כל הפעולות של העברת הכספים נעשו דרך 2 אפליקציות אונליין. עודף החיובים שלהם הביאוני לגירעון וחריגה ממסגרת האשראי שלי. כרגע אני ממתין לקבל כל ההחזר - חלקו כבר הועבר. אני רוצה לתבוע אותם על הונאה, גניבה ועוגמת נפש. ממה שקראתי בפורום אני מבין שלא ניתן לתבוע חברה זרה שאין לי נציגות בארץ, וכך גם המקרה אצלי. אז למעשה אין לי שום אפשרות לתבוע אותם? מה אני אמור לעשות באם הם לא יחזירו לי את החיובים שגבו ממני וטרם החזירו? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

חימי, שלום רב, בעקרון, יכול להיות שניתן לתבוע בארץ, אך עדיין יהיה צריך לקבל מבית המשפט היתר להמציא את התביעה לחברה הנתבעת בהודו (תרגום לאנגלית של התביעה והמסמכים, מאומת על ידי נוטריון). גם אם תוגש תביעה ויתקבל פסק דין, יהיה צורך לבצע אותו בהודו ולצורך זה להגיש שם תביעה לאכיפת פסק הדין. העלויות של הליכים כאלה גבוהות והן מוצדקות מבחינה עסקית רק אם יש סיכוי טוב שהתביעה תביא לפסק דין על סכום גבוה