אריק

העברת כסף מחול לרכישת דירה

שלום, אישתי הינה עולה חדשה ואנחנו מעוניינים לרכוש דירה בעזרת סכום כסף גבוה, כמיליון וחצי, המגיע כמתנה מהוריה. הדירה תרשם על שם שנינו. האם יש מס שנאלץ לשלם? כיצד כדי לבצע העברת ההסכום שהינו במטבע זר? תודה

עו"ד עדי ברקאי

אריק שלום - אין חבות במס על קבלת כספים במתנה. לגבי העברת הכספים מחו"ל - ניתן לבצע העברה בנקאית. הבנק ידווח לרשות לאיסור הלבנת הון על הכנסת הכספים לארץ, אך לא יחול חיוב במס כל עוד מדובר במתנה. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון