עו"ד עדי ברקאי

גילוי מרצון של חשבון ירושה

ל. מירושלים שלום - משאלתך לא ברור האם אמך ז"ל דיווחה לרשויות המס בארץ על הכנסותיה מאותם החשבונות. לצורך תשובתי אני מניח שהיא לא דיווחה. הליך גילוי מרצון מעניק חסינות מפני הליכים פליליים ומאפשר הסדרים אזרחיים נוחים, עד כדי ביטול קנסות, הצמדות וריביות. בהיבט הפלילי - אם תכניס את הכסף לישראל מייד - לא תהיה חשוף להליך פלילי כלשהו. רק אמך ז"ל הייתה חשופה לנקיטת הליכים פליליים - והליכים כאלה נפסקים מיד במותו של אדם. בהיבט האזרחי - הכנסת סכום גדול תגרור שאלות לגבי מקור הכסף, ואז גם יתברר שהכנסות העזבון חייבות במס על שנים עברו שלא נעשה דיווח לגביהם. מן הטעם הזה, המלצתי אליך היא לבקש הקלות מס במסגרת של הליך גילוי מרצון על פי הוראת השעה שתפוג בקיץ 2012. בברכה,

המזהיר

לפני שאתה עושה גילוי מרצון, כדאי לך להתייעץ עם עו"ד שמתמחה הן בתחום של איסור הלבנת הון והן בתחום של מיסים אזרחי ופלילי (אני מכיר רק משרד אחד כזה). שכן הליך של גילוי מרצון אינו !!!!!!! נותן פטור מפני הליך פלילי של איסור הלבנת הון. דהיינו גם אם מקבלים את הגילוי מרצון (שבדר"כ אינו מתקבל על כספים שהושגו בעבירה על חוק העונשין), הרי שהכסף נתון לחילוט עפ"י חוק איסור הלבנת הון. תיזהרו !!!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון