גלית

שטח בטאבו גדול משטח לארנונה

שם תוכן הודעה:שלום , קניתי בית יד שניה וכשהיגעתי לעיריה לצורך העברת תשלומי הארנונה והמים אלי מצא הפקיד ששטח הדירה בנסח טאבו(מופיע בחוזה) גדול משטח הדירה המשולם לארנונה. כתצואה מכך ביקש להזמין מיידית מודד למדידה מחדש של הבית. חשוב לציין - מהיום הראשון לא בוצעה שום תוספת בניה לבית וב 1994 היה בדירה מודד מטעם העיריה. האם השטח בטאבו צריך לניות זהה לזה המחושב לארנונה?האם אני מחויבת לשלם על פי השטח בטאבו? האם אני נדרשת לאפשר מדידה מחודשת של מודד מטעם העיריה? תודה רבה מראש, גלית

רועי בלסיאנו עו"ד.

שלום רב, העירייה רשאית לעדכן מדי פעם ופעם את שטח הנכס באם היא סבורה שהשטח המחויב קטן יותר מהשטח בפועל. פקיד העירייה יכול לבצע התאמות חיוב בהתאם לשטח הרשום בלשכת רישום המקרקעין. בהתאם להוראות החוק את חייבת לאפשר לעירייה למדוד את הנכס שכן במצב של סירוב ניתן להכריז עלייך כסרבנית מדידה. הדבר החשוב שאת צריכה לבדוק הוא ממתי העירייה מבקשת להגדיל את החיוב. אם זה מיום המדידה - תקין לכאורה ככל שאין באמת טעויות בשטח. חיוב רטרואקטיבי- יש לפנות אליי לקבלת יעוץ משפטי בדחיפות. בברכה, רועי בלסיאנו, עו"ד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה