יוסי אזולאי

מעבר תשתית פרטית בשטח פרטי אחר

יש לנו בית במגרש שעבר פרצלציה. אנחנו הבית הקדמי הצמוד לכביש ולפילר של חברת החשמל ותשתיות עירוניות נוספותץ . למגרש האחורי זכות מעבר בשולי המגרש שלנו-בין קו בנין לגבול מגרש...מעבר לרכב. התשתיות של המגרש האחורי עוברות מתחת למגרש שלי כמו חשמל וביוב. אנחנו בשיפוצים...קדחנו כלונסאות ופגענו בחשמל ובביוב. 1. אחריות של מי לטפל בנזקי הקידוח? שלנו כמי שקדחו אבל בעלי המגרש שעליו אנחנו רשאים לקדוח "כאוות נפשנו" או של בעל התשתית קרי השכן האחורי? 2. האם ניתן לדרוש מהשכנים לעביר את התשתיות כמו חשמל לאזור המעבר החופשי או גבול מגרש כדי למנוע ארועים כאלה בעתיד? תודה ושבת שלום.

עו"ד סלעית פרנטי

שלום יוסי, תשובה לשאלתך כרוכה בשאלות נוספות כמו, מתי נבנו הבתים (שלך ושל השכן), האם הסכמת להעברת התשתיות כפי שהועברו (במגרש שלך) קודם לבניית ביתו של השכן, ועוד. לאחר מכן ניתן לבחון אם ניתן לדרוש ממנו להעביר את התשתיות או שבנסיבות העניין מדובר בדרישה בלתי סבירה. אשמח להשיב לאחר השלמת הפרטים החסרים. בברכה, סלעית פרנטי-גרין, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה