לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
בראל

בניית חומה

שלום, יש לי בית קרקע ובכניסה לחצר מהרחוב יש שביל בגודל 5*2 מטר שבעיקרון מוביל רק לבית שלי (למרות שבפועל אנשים מקצרים דרכו), השטח של השביל שייך לי בטאבו וגם בתשריט שאושר ע"י העירייה בזמנו (לפני 15 שנה) מצוין שזה חלק מהגינה שלי והחומה מקיפה גם אותו. שאלתי היא האם אני יכול עכשיו לצרף אותו לגינה ע"י בניית חומה בלי שום אישור מאף אחד, ואם לא, מה כן אני יכול לעשות כדי לתחום אותו (אחרי הכל רכשתי גם את השטח הזה בכספי) גדר או משהו אחר. יש לציין שזה בחזית הרחוב אם זה משנה. תודה רבה.

עו"ד עמנואל סולומונוב

בראל שלום, צר לי אך שאלתך איננה מובנת. עלי לקבל פרטים מדוייקים ומובנים על מנת שאוכל להשיב.

בראל

הבית שלי הוא פינתי ברצף של בתי דופלקס, ומכיוון שכך יש לי כניסה נפרדת משאר הדיירים יש לביתי דרך הגינה הפרטית שלי. החומה הקיימת של הגינה מגיעה עד הרחוב אבל בקטע של הכניסה יש פתאום מגרעת מקו הרחוב ונוצר כמין האות ר' ושער הגינה ממוקם כחמישה מטרים יותר לעומק כך שנוצר כמין שביל שלמעשה מוביל רק! לגינה/בית שלי. למעשה בתשריט בית משותף מצוין שגם השביל/שטח הזה שייך לי (בטאבו) וכן בתוכנית שאושרה ע"י העייריה לקבלן שלפני 15 שנים מצוין שהשביל הוא חלק אינטגרלי מהגינה שהיינו שהשער ממוקם חזית אחת עם כל החומה על קו הרחוב והר' לא קיימת. האם אני יכול לשבור את החומה בחלק של המגרעת ולשים את השער קו אחד עם קו הרחוב ובזה לספח את השטח לגינתי כבטאבו ובתוכניות העירייה. אם לא, איך אני כן יכול לספח קטע זה לגינתי ששייך לי ע"פ דין וכרגע הוא לא מנוצל וכל אחד יכול לגשת אליו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה