יוסי

דירה לפני נישואים רשומה רק על שמי

שלום קניתי דירה מכספי לפני נישואים והיא רשומה רק על שמי אם אני ישכיר אותה ולא יגור בה עם אשתי אלא רק ישכיר דירה אחרת עם אשתי האם זה מבטיח לי שבמקרה גירושין היא לא תקבל חצי מהדירה הזאתי?תודה רבה

עו"ד סופי ספקטור

שלום יוסי, על מנת להבטיח שלא תהה שום דרישה כספית או רכושית בדירה אני ממליצה על עריכת הסכם ממון שבו יובאו תנאים השומרים על זכויותיך המלאות בנכס גם אם יש שיתוף בכספי השכירות וגם אם לאו ולא משנה מי מתגורר בנכס. עם עריכת הסכם נכון לא יהיה לך חשש כהוא זה. בהצלחה. תגובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי כלשהו.

יוסי

חברה שלי אשתי לעתיד לא תרצה הסכם ממון האם בכך שאני רק ישכיר את הדירה שעל שמי שקניתי לבד ולא יגור בה איתה מבטיח לי שהדירה הזאת בשלמותה תישאר רק שלי חלילה במקרה גירושין?

עו"ד סופי ספקטור

חבל שכך מאחר והסכם כזה יהווה ביטחון. חשוב מאוד שלא יהיה שיתוף גם בכספי השכירות כך תוכל להראות במידת הצורך שלא היה רצון לשיתוף כלשהו בדירה או בפרותייה (דמי שכירות). תגובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי כלשהו.