אמיר

בירור לגבי חלקה של אשתי בעסק שלי

אני שוקל להתגרש מאשתי. לפני חמש שנים פתחתי עסק כעצמאי. אשתי לא עובדת בעסק ולא תרמה כלום לעסק. אני מבקש לדעת האם בגירושים יגיע לאשתי חלק מהעסק שלי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום לשאלתך אציין כי במידה ונישאתם לאחר שנת 1974 יחול חוק יחסי ממון אשר קובע כי בעת הגירושין יערך איזון משאבים בינך ובין אשתך. על פי חוק זה העסק אותו הקמת הינו חלק מהנכסים האמורים להתחלק בינך ובין זוגתך. עם זאת חשוב לציין כי גם החובות המוטלים על העסק יחולקו בינכם ועל אשתך יהא לשאת במחצית מהם. בית המשפט בבואו לבצע את חלוקת הנכס יתן דעתו גם לשאלת מידת ההשקעה של כל אחד מכם, בעסק או בהשקעה במטלות אחרות אשר אפשרו לך להקימו. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד מנהלת הפורום בהצלחה