דוד יצחק

האם יש צורך בהסכם ממון

שלום, אני נשוי פחות משנה ורכשתי לאחרונה יחד עם בת זוגתי דירה שבה אנחנו מתגוררים. לי יש עוד דירה נוספת מלפני הנישואין (ללא משכנתא) שאותה אני משכיר. את הכסף מהשכירות אני מפקיד בבנק בחשבון בנק שלי (אין לנו חשבון משותף) יחד עם המשכורת. 1.שאלתי היא האם במקרה וחלילה אנחנו נפרדים בת הזוג יכולה לדרוש לקבל מחצית מהדירה? 2.האם הסכם ממון נדרש כאן ויכול להגן עליי? 3 האם יש צורך להפריד בין ההכנסה של הדירה - כלומר לא להפקיד את כספי השכירות בחשבון הבנק שבו גם אני מנהל את הוצאות הבית, על מנת למנוע טענה בעתיד של הצד השני שההכנסה של הדירה שימשה גם אותה. אשמח לתשובה תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית מזל טוב בנוגע לשאלותיך ניתן לאמר כי באופן כללי התשובות עליהן חיובית: א.בשל כי הנך מפקיד את הכספים האמורים בחשבון ממנו מנוהל חשבון הוצאות הבית ניתן לראות בכך ראשית ראיה לכך כי רצונך בשיתוף. ב. הסכם ממון באופן וודאי יכול להגן עליך ועל הנכסים אותם הינך מעוניין להותיר רק בבעלותך. ג. רצוי ואף יותר מכך, להפריד בין הכספים אך אין הדבר מאיין את הסכם הממון. רק בעזרת הסכם ממון מפורט המתייחס לנכסים קיימים ואלו העתידיים ניתן לדאוג כי נכסים מסויימים יוותרו בבעלותו של אחד מכם. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין

דוד

תודה רבה על תשובתך המהירה!!! ובהמשך לתשובתך אוסיף עוד שאלה - במידה ונערוך הסכם ממון בינינו, וגם אפריד את החשבונות הבנק,כלומר אפתח חשבון בנק נפרד לדירה ששם גם אפקיד את ההכנסה של הדירה - האם גם אוכל להעביר משם סכום כסף אחת לחודש לחשבון בו גם מנהלים את כל הוצאות הבית? או שזה בעייתי מדי - וחייב שתהיה הפרדה מוחלטת כך שאוכל להשתמש בכסף הזה רק להוצאות הפרטיות שלי בלבד!!! תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שוב שלום עדיף להפריד לחלוטין. עם זאת ישנה אפשרות לציין בהסכם הממון את ההתנהלות שהצעת תוך שכתוב במפורש בהסכם כי למרות ההתנהלות האמורה הנכס הינו בבעלותך ולאשה אין כל טענה ו/או דרישה בנוגע אליו ושוב מומלץ להגיע לפגישה אצל עורך דין על מנת להכין הסכם אשר לא יאפשר פתח למאבקים משפטיים עתידיים בהצלחה ליאור יניר עורכת דין