יאיר

כספים שנצברו מלפני הנישואין

שלום - יש לי בת זוג מזה כשנה והחלטנו להתחתן בקרוב,לאחורנה הוריי החליטו לאפשר לנו לגור ביחידת דיור בביתם בשנתיים הקרובות לפחות. לי יש כספים שחסכתי לאורך שנים בבנק בחשבוני הפרטי(לאחר החתונה נפתח חשבון משותף) אך כרגע איני חושב להעביר את הכספים בשלב זה לחשבון המשותף. שאלתי היא במקרה וחלילה נפר......האם הכספים שלי מוגנים בחשובני הפרטי ואכול להיות רגוע (כרכוש שנצבר לפניי הנישואין) או שיש צורך לעלות את זה על הסכם ממון. תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית מזל טוב בתשובתי אתייחס לשני משתנים המופיעים בשאלתך: בנוגע למגורים ביחידת הדיור של הוריך, רצוי להעלות בהסכם בינך ובת זוגתך לבין הוריך את דבר היתר המגורים , חשוב מאוד שההסכם יהא ברור על מנת שלא ימצאו עצמם הוריך בשל טוב ליבם בערכאות השיפוטיות. בנוגע לכספים האמורים בשאלתך ישנה עדיפות גבוה לכינון הסכם ממון ובו אף תהא התייחסות לכספים האמורים כדי לא ליצור שיתוף . בנוסף רצוי להתייחס אף לכספים אחרים שיהא ברצונך להפקיד באותו החשבון ואשר גם אותם תוכל להגדיר ששלך בלבד. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין