תמי

ניסוח שעורי השתתפות של בני הזוג בהסכם לרכישת דירה

שלום רב, אנו עומדים בפני רכישת דירה חדשה שתמומן מכספי מכירת דירה ישנה (כ- 60%) ועוד (כ- 40%) מכסף מתנה שהורי נותנים לי. אוסיף, כי הורי מימנו בשעתו גם את קנייה הדירה הישנה (בשעור של 75%) ועל היתרה לקחנו משכנתא (25%) אותה שלמנו אני ובן זוגי. קרי, חלקי בדירה הישנה שנמכרה הינו 87.5% וחלקו של בן זוגי הינו 12.5%. אולם, בחוזה של הדירה הישנה לא עגנו את שעור ההשתתפות של כל אחד מבני הזוג (בדיעבד חבל, אולם יש בידי את כל המסמכים). כך שבפועל, לכאורה, לי ולבן זוגי חלקים שווים (50% לכל אחד). השאלות שלי הן: 1. האם ניתן לתקן בחוזה של הדירה החדשה את "הטעות" שנעשתה בחוזה של הדירה הישנה, כך ששעורי ההשתתפות שלי ושל בן זוגי יתייחסו לשתי הדירות (ישנה וחדשה) גם יחד. כפוף כמובן להסכמתו של בן זוגי ... 2. במידה והתשובה לשאלה 1 שלילית, האם בעצם הרישום בחוזה של הדירה החדשה שעורי השתתפות (60% ו-40%) אני בעצם מבטלת כל סיכוי לטעון כלפי שעורי ההשתתפות (87.5% ו- 12.5%) בחוזה של הדירה הישנה, אם חלילה ... ואולי יש לך רעיון אחר :) ? המון תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום אין מקום לדאגה . הנכם יכולים לכונן הסכם ממון ובו תהא גם התייחסות לדירה החדשה ולחלוקתה ההסכם יקבל את אישור של בית המשפט לענייני משפחה ויחייב אתכם באם חלילה יבואו הנישואין לקיצם. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין