נועם

הגנה על עסק בהסכם ממון

אבי מעוניין להעביר לבעלותי עסק פעיל, שהיקף פעילותו ורווחיו גבוהים. התנאי לביצוע העברת הבעלות הינו כי אחתום עם אשתי על הסכם ממון ובו אחריג את העסק משיתוף ומתן חלק בעסק במקרה של גירושין חס וחלילה. העסק עוד לא עבר לבעלותי, האם בשלב זה כבר ניתן לחתום על הסכם ממון?, את רווחיי העסק אני מעוניין לחלוק עם אשתי ולחיות מהם בשוטף, האם יש בכך משום יצירת שיתוף בעסק? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום התשובות לשתי שאלותייך הינן חיוביות אך יש לפרט: ראשית ניתן בשלב זה, בטרם העברת העסק האמור , לחתום על הסכם ממון ובו להחריג אתו מעם הנכסים המשותפים. בנוגע לשאלתך השנייה : במידה ואכן אתה מעוניין לחיות מרווחי העסק חובה לציין נתון זה ולקבוע כי התנהלות זו לא תגרום לשיתוף. באם לא תעשה כן ישנה אפשרות גבוהה ביותר כי התנהלות זו תראה רצון לשיתוף בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין