משפטי– זאפ
משפטיפורומיםהסכם ממוןהסכם ממון בין בני זוג

מנהלי הפורום

עו"ד ליאור יניר

עו"ד ליאור יניר

עורכת דין ומגשרת, בעלת משרד המתמחה בדיני המעמד האישי, משפחה, צוואות, התרות נישואין, חלוקת רכוש, ישוב מחלוקות, הסכמי ממון והסכמי גירושין. בעלת תואר ראשון במשפטים ( L.L.B ), בעלת תואר שני (M.A) במדעי הרוח מהאוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן בעלת תעודת מגשרת מעם המרכז הישראלי לגישור ואימון גומא. שימשה כמ"מ יו"ר ועדת החינוך של לשכת עורכי הדין וכיום הינה דיינת בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין.

קביעת פגישה
0779971403
חזרה לפורום

הסכם ממון בין בני זוג

רונ
רונן

שלום - אנחנו זוג נשוי קרוב לשנה, לאחרונה רכשנו יחד דירה משותפת שאת המשכנתא שלקחנו והוצאות משק הבית אנחנו מנהלים בחשבון משותף.(בנוסף לי יש דירה נוספת ללא משכנתא מלפני הנישואין - שאת דמי השכירות אני מפקיד בחשבוני האישי) בקרוב אנו מתכונים לעשות הסכם ממון שתגן על הדירה שרכשתי מלפני הנישואין. לאחר שנעשה הסכם ממון על הדירה - כן הייתי מעוניין להשתמש בהכנסה של הנכס כעוד מקור הכנסה להוצאות משק הבית. השאלה שלי האם -1. האם הטמעת הפירות של הנכס שלי לחשבון משותף יכול להתפרש בעתיד במקרה וחלילה לא נהיה כבר יחד..ככוונת שיתוף? 2. אם אוסיף בהסכם סעיף האומר: אגם שהפירות הנכנס מופקדים לחשבון המשותף אין לראות בזה ככוונת שיתוף - האם הוספת הסעיף הנ"ל יוכל למנוע בעתיד כל פרשנות משפטית אחרת ומעגן את ההסכם? אשמח לשמוע ממך כל הצעה או המצלה בכדי להגיע להסכם שיוכל להגן עליי בעתיד. תודה מראש רונן.

RE:
ליאור יניר משרד עו"ד
ליאור יניר משרד עו"ד

שלום לך חשוב כי הסכם הממון יערך בעזרת עורך דין בבואך לכונן הסכם ממון ישנה חשיבות כי הסכמות בינך ובין בת זוגתך ימצאו את מקומם בנסכם. באופן כללי ניתן לאמר כי כספים המופקדים לחשבון המשותף מהווים ראשית ראיה לרצון לשיתוף. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין

RE:RE:
דוד
דוד

תודה על תשובתך. הכוונה היא לעשות את ההסכם רק בעזרת עו"ד ולאשר את זה בבימ"ש!!! אך מתשובתך ניתן להסיק שברגע שאני מפקיד את הכספים בחשבון המשותף אני מעקר את מהות ההסכם ובכך יש מצידי ראיה לרצון לשיתוף. אז אשאל שוב - איך בכל זאת,אם אני עורך הסכם מסודר דרך בימ"ש איך אני יכול להבטיח משפטית שאם חלילה עניין זה יעמוד במבחן של בימ"ש הוא לא יקבל פרשנות אחרת. ובכך יוצא שהמטרה של ההסכם כבר לא תהיה רלוונטית. תודה.

RE:RE:RE:
ליאור יניר משרד עו"ד
ליאור יניר משרד עו"ד

שוב שלום שלום כדי ליצור מצב בו כספים מנכס המוגדר כשייך לאחד בלבד נכנסים לחשבון משותף אך לא מאיינים את הבלעדיות של הבעלים יש לקבוע מספר כללים ברורים בהסכם המגדירים הייטב את הנושא. על מנת לעשות זאת נכון יש לקבוע פגישת יעוץ במשרד עורך דין . לצערי התשובה לשאלתך ארוכה ומכילה בחובה נושאים רבים . בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין