איריס

ידוע בציבור- /הסכם ממון

אני גרושה ויש לי חבר רווק אנחנו חודש יחד, יום יום הוא מגיע אליי וזו דירה שלי, ישן אצלי כמובן שלא משתתף בכלום עדיין כלכלית, מבלים יחד האם זה נחשב ידוע בציבור??. האם עליי לחשוש שמא אם ניפרד הוא ירצה או יתבע על חלק מהבית? ומתי בעצם עליי לעשות הסכם ממון מתי זה נחשב ידוע בציבור??

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום בשל העובדה כי הנכם יוצאים חודש ימים בלבד, אין המדובר בידוע בציבור. על מנת שאדם יוכר כידוע בציבור עליו לעמוד במספר פרמטרים אשר יביאו להגדרתו ככזה. ככל שהזמן בו תבלו יחדיו יאריך, ככל שבן זוגך יוכר על ידי חברייך משפחתך שכנייך ועוד כהנה וכהנה נסיבות חיים היוצרות את המעמד של ידועים בציבור. חשוב לציין כי בכל סיטואציה בו יהפוך החבר להיות בן זוג כדאי יהא לכונן הסכם ממון. עם זאת לא רצוי להמתין זמן רב מידי על מנת למנוע הרגל חיים משותפים אשר בסופם לא יחתם הסכם ואת עלולה למצוא עצמך בדיונים בערכאות השיפטיות. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין