ירין

הסכם ממון לשמירה על הרכוש

יש לי דירה על שמי שטרם סויימה (הבניה בעיצומה) שלא נקנתה מכספי. ההסכם הוא שאני נכנס לדירה אני אצטרך לשלם שכ״ד מסויים. אני נמצא כרגע במערכת יחסים שבקרוב התכנון להציע אירוסין. במקרה ושנינו נכנסים לדירה אנחנו נתחלק בשכר הדירה המשולם.אני רוצה לעשות הסכם על מנת להבטיח שהדירה הזו ושאר הנכסים העתידיים שעוברים בירושה ישארו במשפחה ללא שום אפשרות שהצד השני יקח חלק ממנו. האם דבר זה אפשרי במקרה והבת זוג משתתפת בשכר דירה? יש אפשרות לעשות הסכם שיבטיח את קיומם של הכנסים כשלי ולא שלה? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית אאחל הצלחה ומזל טוב. חשוב ביותר כי תגיעו להסכם ממון אשר יסדיר את חלוקת הרכוש בינכם. בנוגע לעובדה כי אשתך לעתיד אמור להשתתף בתשלום בעבור הדירה (בין אם מדובר על משכנתא ובין אם מדובר על כספים אשר יועברו למי שרכש בעבורך את הדירה ) אין להתעלם מנושא זה בהסכם הממון. ישנה חשיבות לציין זאת ולקבוע כי למרות התשלום הדירה תיוותר בבעלותך ולאשה לא תהא כל טענה או תביעה כלפיה או לחילופין לציין כי יושב לה החלק היחסי בדירה בהתאם לכספים שישתלמו ממנה. בנוסף רצוי להתייחס למצב בו תחליטו למכור את הדירה המדוברת ולרכוש דירה אחרת על פניה. גם כאן יהא עליכם להתייחס לחלוקה האפשרית בניכם. כפי אשר כתבתי פעמים רבות, בהסכם הממון רצוי להביא לידי ביטוי אף נקודות עתידית אותן יש לצפות ולהתייחס אליהן והכל על מנת לייתר הליכים משפטיים עתידיים. בהצלחה