יוסי אביב

חלוקת בעלות בדירה בין בני זוג

שלום, אני ואישתי מעניינים לרכוש דירה, קפצה לנו הזדמנות עיסקית טובה לרכישת דירה מסויימת, הדירה עולה קצת מעבר למה שמתאפשר לנו כרגע מבחינת הסכום הראשוני שיש לנו בהתאם למשכנתא ולכן אמא של אישתי רוצה לשלם על כמעט שליש מהדירה אך בתנאי שבעלות על הדירה תתחלק 2/3 לאישתי ושליש לי. על שאר הדירה נשלם במשכנתא יחד וחלק מהסכום הראשוני במזומן ממה שחסכנו. אני מנסה להבין מה המשמעות מבחינתי להסכים לתנאי זה וזה ישר מעלה לי את הנקודה שעד היום חיינו בחשבון משותף וניהול משק הבית היה יחד, האם עצם זה שעד היום ובעתיד הקרוב ההכנסה שלי משמעותית גדולה יותר אמורה להשפיע על ההחלטה? אני הצעתי לעשות הסכם ממון על הסכום שאמא שלה תביא כך שתוכל להבטיח לעצמה אותו אך היא אינה מעוניינת. אני מרגיש חוסך שיוויון ומנסה להבין מה הדרך השיוונית במצב הזה ואיזה השלכות ייתכנו בעתיד שאיני חושב עליהם עכשיו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ללא הסכם ממון במידה וחלילה תגיע מערכת היחסים לסיום תחולק הדירה האמורה כפי הרישום. כמובן שבמידה ותוכיח כי אתה נשאת בתשלומים בעבור הדירה כפי שעשתה אשתך , נושא זה יבחן וייבדק על ידי בית המשפט. במידה והחלוקה אמורה להיות שונה מהרישום ישנה חשיבות רבה ביותר לכינון הסכם ממון בניכם על מנת להבטיח שלא תגיעו לדיונים ארוכים בערכאות השיפוטיות. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין