רעות

חלוקת אחוזי דירה בעת רכישה עם הון עצמי לא שיוויוני

שלום רב, אני ואישתי קונים דירה יד 2. את המשכנתא (75%) נשלם מחשבוננו המשותף אליו נכנסות המשכורות של שנינו - כלומר אנו מתייחסים לזה שנשלם חצי חצי. ההון העצמי (עצמי ומההורים) מתחלק ביננו 80% ממני ו 20% ממנה. מה עושים עם חלוקת אחוזי הדירה במקרה כזה? מכיוון שככל שעוברות השנים ויהיו יותר תשלומים על המשכנתא אחוזי ההשקעה בדירה ישתנו. כך למשל אם נמכור את הדירה יום אחרי שקנינו אותה ללא תשלומי משכנתא בלבד אני השקעתי 80% והיא 20% (וכך צריכים להיות מחולקים הרווחים), אך אם נמכור את הדירה אחרי תשלום משכנתא של 1,050,000 ש"ח האחוזים משתנים ל60% ו-40%. ואם נלך רחוק לתשלום משכנתא מלא של (4600*30*12) = 1,656,000 ש"ח האחוזים משתנים ל-57% ו- 43%. אנחנו חשבנו לעשות כך: לרשום בטאבו את הדירה כ 50% לכל צד. ולעשות הסכם ממון בו יהיה כתוב שבעת צורך בחלוקת הדירה לא ילקח בחשבון האחוז שרשום בטאבו אלא יבוצע במועד המכירה חישוב של אחוז השקעה (כל צד לפי חצי מתשלומי המשכנתא עד כה בתוספת ההון העצמי) ולפי אחוז ההשקעה במעמד המכירה תבוצע החלוקה ברווחים. מה נהוג במצבים כאלה? האם הפתרון שלנו חכם ועונה על כל הבעיות שעלולות לצוץ במקרה גירושים? תודה רבה! רעות.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום רצוי לכונן הסכם שבו תהא חלוקה של הדירה המתייחסת לשנים ולהחזרים. בנוסף רצוי מאוד להתייחס למצב בו נמכרת הדירה ונרכשת אחרת. בטאבו ניתן לרשום אך הערה המפנה להסכם יש לציין כי בהסכם הממון מומלץ להגיע להסכמות בנוגע לסוגיות נוספות והכל על מנת שלא להגיע לדיונים בערכאות השיפוטיות באם חלילה יגיעו הנישואין אל קיצם. בהצלחה