דינה

הסכם ממון פרק ב'

עו"ד סופיה שלום רב אני בת 62 בעלת בית בישוב. הכרתי בן זוג שאיתו התחתנתי לפני כשנה. לפני הנשואין ערכנו הסכם ממון אצל העורך דין שלו. לבעלי יש נכסים ומנהל עסקים עצמאיים. אנו חיים בביתי. את ביתו הוא משכיר. עלי לציין שאני משלמת לבד את כל הוצאות הבית פרט למזון. הוא טוען שזה ביתי ולכן עלי לשאת בהוצאות לבד. כיום הוא מנסה לשכנע אותי למכור את הבית. האם במידה ואמכור את הבית, כספים אלו עשויים להיות נתבעים על ידי בעלי בעתיד? לא ברור לי אם בהסכם הממון יש סעיף שעשוי להגן עלי מפני פעולות שנעשות בתקופת החיים המשותפים, לאחר עריכת ההסכם. תודה על תשובתך המפורטת.

עו"ד סופי ספקטור

שלום דינה, מתנצלת על העיכוב במענה מחמת מחלה. ראשית, אינך מציינת איזו התייחסות קיימת אם בכלל בהסכם לגבי ביתך וחלוקת ההוצאות המשותפת. ככלל, במידה ודירת אחד הצדדים נימכרת ובמקומה נרכש נכס אחר והצד השני(במקרה שלך בעלך) שותף לרכישה ו/או השבחת הנכס אזי, קיים סיכון כי חלק מהנכס החדש ו/או שהושבח יידרש ע"י הבעל. שנית, אין באפשרותי ליתן התייחסות ספציפית לסעיפים המצויינים בהסכם ממון כאשר ההסכם לא בפני ועל כן איני יכולה להתייחס לחלק האחרון בשאלתך. הנך מוזמנת להציג את ההסכם בפני על מנת שאוכל להתייחס עניינית. בברכה,