יעל

הסכם ממון לבני זוג צעירים

שלום, אני ובן זוגי עומדים להינשא בקרוב. לבן זוג עסק אשר מניב פירות והוא מעוניין לעשות עליו הסכם ממון (הכוונה על העסק שלו). לא מעניין אותו מהון העצמי והשאר. מבחינתו שהכל יהיה משותף ויהיה לנו חשבון משותף שהוא יפריש אליו אחוזים. השאלה האם יש טעם להסכם ממון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית מזל טוב ובנוגע לשאלתך, רצוי לכונן הסכם ממון על מנת למנוע מצב של סכסוכים קשים בעתיד. בשל העובדה כי המדובר בעסק מניב, רצוי לכונן הסכם המתייחס למספר פרמטרים כגון זמן הנישואין , אחוז העסק המחולק בינכם (כאשר בשנים הראשונות לא תהא חלוקה), התייחסות למצב בו יפתח עסק אחר או במידה ויהא צורך בהלוואה כלשהי וכך הלאה אפשרויות. על מנת לעשות כך, יש להתייעץ ולהגיע להבנות ולהסכמות כדי שחלילה לא תכוננו הסכם ממון אשר יפגע במי מכם בעתיד. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין